Det här är garanterat världens enklaste currykycklingrecept. Fast det är så gott att man ofta tror att det är svårarare... Varma curryrätter tycker jag passar så bra på vintern när det är lite kallt och "uschigt" ute, så den här är given i januari.
Currykyckling med ris
ca 4 port
Behöver: stekpanna/lergryta, stor kastrull till ris
ca 40-45 min
Ca 600 g kycklingfilé
Ris (min favorit till detta är jasminris, men allt funkar)
1-2 gula lökar
2-3 äpplen
2 bananer
1 paprika
4-5 dl creme fraiche
lite mjölk/grädde
ev mjöl
curry
svartpeppar
smör
Börja med att fräsa löken i smör och curry. Dela kycklingen i så stora delar du vill, och lägg i dem i pannan/grytan. När kycklingen ligger i grytan brukar det vara lagom att börja koka riset. Hacka äpplena och paprika i bitar som ca 1*2 cm.
När kycklingen känns någotsånär genomstekt, tillsätt äpplen och paprika. Stek någon minut och krydda med curry och svartpeppar. Häll sedan i creme fraichen, och rör runt ordentligt. Låt sjuda ett par minuter, och smaka av. Oftast behövs det mer curry. Ha i skivade bananer. Tillsätt sedan lite mjölk/grädde, och låt sjuda. Ev kan det vara läge att ha i några nypor mjöl för konsistensens skull. Låt det sedan puttra tills riset är klart. Klart - garanterat gott!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar