Min värld helt enkelt. Välkommen!

måndag 30 maj 2011

Vi älskar entreprenörer

 Idag har vi MUFare som sitter i kommunfullmäktige i Norrköping tröjor på oss med texten ”Vi älskar entreprenörer”. Vi tror nämligen att om det är någonting som skapar en framtidskommun så är det just entreprenörer.

Entreprenöreren kan vara tjejen som startar ett företag och efter ett år kan anställa andra människor. Eller läraren som med sina egna metoder gör det roligare att plugga och lättare att lära sig. Eller undersköterskan som skapar en bra stämning och får alla att trivas på gruppboendet. Eller helt enkelt vem som helst som är framåt och vågar tro och genomföra sina idéer.

Norrköping är en kommun som kan bli Sverige bästa. Vi har ett fantastiskt läge, vi växer, och vi kan bli platsen där alla drömmar blir verklighet, och där människor vill leva och stanna kvar. Men ska vi lyckas med det, ja, då måste vi bli bättre på att uppmuntra entreprenörer och entreprenörskap. Det kan handla om allt från att ge lärare mer frihet att satsa på sina pedagogiska idéer, att uppmuntra projekt som Ung Företagsamhet, att införa mer valfrihet i äldreomsorgen och underlätta för dem som vill driva företag i Norrköping. Tyvärr fattas inte riktigt de besluten idag.
Alexander, jag, Rebecca och David i våra snygga tröjor

Vi vet att Norrköping kan bli framtidskommunen där drömmar blir verklighet, men ska vi komma dit måste vi bli bättre på att uppmuntra entreprenörer. Vi MUFare i kommunfullmäktige i Norrköping är i alla fall säkra – vi älskar entreprenörer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar