Min värld helt enkelt. Välkommen!

söndag 28 augusti 2011

Glad efter arbetsstämman

Hemma i Östergötland igen efter en helg i Jönköping på MUFs arbetsstämma. Trött med glad efter en intensiv helg med nästan 200 MUFare från hela landet.

Det har verkligen varit en intensiv helg när det kommer till politikutveckling. Jag tror aldrig att jag på en arbetsstämma har hört så många olika åsikter och så många personer som på så bra sätt pläderar för dem. Debatten om Erik Östmans motion om minskandet/avskaffandet av det kulturpolitiska stödet är bara ett exempel på en lång debatt med många, många åsikter. Samma sak med diskussionen om RIT-avdrag och sänkt tjänstemoms eller alla de skolpolitiska debattinlägg som hörts från talarstolen.

Sen finns det mycket annat som hör en arbetsstämma till. Träffa trevliga MUFare från hela landet är en av de trevligare grejerna med en arbetsstämma. Det är riktigt peppande att höra hur Joel Nordkvist från MUF Jämtland berättar om deras fyra föreningar de lyckats starta upp - bara i år. Eller Jessica Rosencrantz från MUF Stockholm som pratade om deras kampanjmånad - sjukt imponerande. Eller Rikard Sparby, årets distriktsordförande, som verkligen sprider engagemang var han är går. Eller Josefin Malmqvist från MUF Skåne som fullkomligen briljerade i en utrikespolitisk debatt. Inser att det finns så många "Eller..:" att man aldrig kan rada upp alla...Riktigt kul är det oavsett!

Men man blir lite trött av att vara på alerten hela helgen. Ska jag orka med minivalrörelsen i MUF Östergötland som börjar imorgon, då är det nog bäst att sova. Imorgon är det bl.a. Juicebarskampanj på campus Valla!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar