Min värld helt enkelt. Välkommen!

tisdag 23 augusti 2011

Tisdag med extra allt

Ibland känns det som en dag med extra allt. Har inlett morgonen med att jobba och sitter nu och pluggar. I eftermiddag och kväll blir det mer av de bägge, samt en del MUFgrejer som ska fås in i schemat. Idén är att till slut landa i Sthlm vilket är perfekt - lite, lite pojkvänstid hinns nog med ikväll.

Funderar också lite efter gårdagens gruppmöte med moderaterna i Norrköping. Naturligtvis diskuterades vårdskandalen i Norrköping en hel del. Jag tror att en kommun där människor vill leva och bo måste ha bra barnomsorg, bra skolor, bra vård och slutligen en bra äldreomsorg. Det här diskuteras ofta, och tyvärr fallerar vi i Norrköping ibland på alla punkterna. Samtidigt så har vi flera riktigt bra skolor, vårdcentraler, förskolor och annat också. Men det är sällan dem man behöver diskutera.

Gällande äldreomsorgen ser det dock inte riktigt lika ljust ut nu. Det som uppdagats under sommaren gör att man ställer stora funderingar. Hur kunde det egentligen ske? Varför får personer som kränkt de äldre fortfarande arbeta kvar? Vilken respekt är det att visa mot de äldre? Och vilka signaler sänder de till alla de hjältar som dagligen gör ett fantastiskt jobb i vården och omsorgen? Här finns det mycket kvar att reda ut...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar