Min värld helt enkelt. Välkommen!

söndag 17 april 2011

Länsförbundsstämma i Åtvidaberg med Moderaterna i Östergötland

Vad är väl en förbundsstämma med Moderaterna i Östergötland? Ja, inte är det långtråkigt i alla fall. Särskilt inte är MUF Östergötland hade inlett dagen med en debattartikel med rubriken "Använd våra pengar rätt eller ge dem tillbaka" i Corren (se länk här). MUF Östergötland hade många motioner, både i form av före detta propositioner från distriktsstämman 2010 resp 2011, men också motioner från våra medlemmar om alltifrån sänkta krav på aktiekapital till studentfrågor. Två av motionerna som tidigare varit propositioner på vår distriktsstämma, var särskilt uppmärksammade.

Den första handlade om jobb för unga. Ett mycket angeläget område, där såväl bättre mtachning mellan skola och arbetsliv som reformering av LAS ingick. Till vår glädje bifölls stora delar av motionen, och den gick dessutom vidare till partistämman. Riktigt kul!

Den andra, som dessutom beskrevs i morgonens debattartikel, hade titeln "Back to Basics", och handlade om att öppna upp för mer ansvarstagande i länets kommuner. Mer varsamhet om våra skattepengar, mer fokus på kärnverksamhet som skola och omsorg, och stopp för kommunala lyxprojekt som badpalats, symfoniorkestrar och idrottsarenor. En välbehövd uppmaning till våra kommunpolitiker att tänka en gång till - vems pengar är det vi förvaltar? Hur använder vi dem på absolut bästa sätt? Back to Basics bifölls till stora delar, men till MUFs besvikelse gick inte att-satsen  att verka för sänkta kommunalskatter i länets kommuner igenom. Här lovar MUF Östergötland att vara betydligt mer offensiva. Skippar vi kommunala lyxprojekt finns det både utrymme att satsa på en bättre skola, samtidigt som vi kan sänka kommunalskatterna och ge medborgarna sina pengar tillbaka.

Suddig bild, men den visar mig i talarstolen
MUF syntes flitigt i talarstolen, och det var lätt att vara riktigt stolt som distriktsordförande. Vi är ett starkare och tuffare ungdomsförbund än på mycket länge!

Jag fick ta emot priset som "årets ledare". Riktigt häftigt och roligt, och jag blev jätteglad! Samtidigt är nog priset framförallt en bevis på att det har gått bra för MUF Östergötland, och det känns roligt att vi blir uppmärksammade. Noterar även att alla vid prisutdelningar/avtackning fick exakt likadana blommor... ;)

Annars då? Christian Gustavsson blev omvald ordförande, Tommy Ählström omvald 1e vice och Anna-Karin Cronstedt nyvald 2e vice ordförande. Det blir ett bra presidium! Nya länsförbundsstyrelsen känns bra, och kan göra riktigt bra saker, och jag ser framemot två år i bra samarbete med MUF, och där vi tillsammans driver på för ett friare och bättre Östergötland. Vill också passa på att rikta ett stort tack till Sverre Moum som avgick idag. Sverre är kommunalråd i Åtvidaberg, och har under de två år jag haft förmånen att sitta i samma styrelse som honom, visat mig några väldigt viktiga saker. Mod att våga leda, mod att ifrågasätta, och mod att driva sina frågor oavsett opinionen runt mötesbordet är några. Hoppas träffa på Sverre många gånger även i fortsättningen!

Överhuvudtaget var det en bra stämma. Vi i MUF kommer bli ännu tuffare nu, partiets bästa vän kommer också vara dess främsta kritiker. Vi har en hel del kring kommunala lyxprojekt att diskutera, men överlag fattade stämman rätt kloka beslut. En kul dag i Åtvidaberg helt enkelt!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar