Min värld helt enkelt. Välkommen!

lördag 11 december 2010

Beklagligt

SvD skriver idag om att antisemitismen ökar bland unga, vilket är mycket beklagligt. Eller beklagligt, och beklagligt, det är fruktansvärt.

Jag brukar säga att man kan ogilla människor på grund av mycket. Man kan ogilla någon för att man inte gillar personens beteende, eller för att personen har konstiga åsikter eller för att personen gjort dig något illa. Det säger jag inte så mycket om. Men att ogilla människor för vad de kommer ifrån, det är inte bara dumt, det är korkat också.

Som tur var tycker de flesta människor i Sverige att det är rätt dumt att ogilla människor beroende på personens ursprung. Men att så många uppenbarligen tycker det, som visas i undersökningen här, är mycket allvarligt.

Under valrörelsen hade vi i MUF ofta problem med att få kampanja på gymnasieskolor. Många skolor valde att helt stänga sina skolor för politiska partier, med hänvisning till att de inte ville släppa in Sverigedemokrater eller andra främlingsfientliga partier. Jag tror att det är en av förklaringarna till varför det gick så bra just för Sverigedemokraterna i skolvalet. Hade de andra politiska partierna fått vara där (och fine, gärna SD också. Vi kampanjar skiten ur dem vilken dag som helst) hade vi kunnat visa på bättre alternativ.

När man läser sådana här artiklar blir man lite extra bekymrad över de stängda skolorna. Hur sjutton ska vi kunna bemöta antisemitismen när de demokratiska partierna inte ens släpps in på skolorna?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar