Min värld helt enkelt. Välkommen!

måndag 13 december 2010

Hemma efter en eftermiddag med kommunpolitik

Hemma vid köksbordet efter en eftermiddag/kväll med kommunpolitik. Först diskussioner inför gymnasienämnden - hade säkert 1000 frågor om allt möjligt. För även om jag pratat om gymnasieskolan som MUFare i rätt många år, och har rätt bra koll på den nya gymnasiereformen, är det mycket kunskaper som ska in. Hur Norrköpings kommuns utbildningskontor fungerar, vem som har budgetansvar för vad, vilka beslut som politiker vs tjänstemän fattar och massor av sådana saker. Det ska bli riktigt spännande! Tror dessutom att den moderata gruppen kommer bli riktigt bra.

Sen hade vi gruppmöte med KF-gruppen. Ulf Arumskog från kommunen hade en riktigt bra dragning om den nya kollektivtrafiklagen (hör själv hur det låter, men när man lyssnar på Ulf blir faktiskt det mesta intressant), och sedan hade vi diskussioner inför budgetdebatten nästa vecka på KF. Kommer att ta tillvara på varenda tips från WASS, debatträningar, stämmor etc inför den. Debatt är kul!

Nu väntar något som kanske inte känns riktigt lika spännande, men ack så nödvändigt: Plugg inför tentan i realtids och processprogrammering...

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar