Min värld helt enkelt. Välkommen!

lördag 18 december 2010

Kommer man fram i jul tro?

Läser i SvDs nätupplaga att de senaste vintrarnas problem med tågen påtalades redan 2002. Oavsett vems fel det är att något inte är åtgärdat är det nog hög tid nu.

De flesta kan nog acceptera att vid häftiga väderomsvängningar uppstår störningar. För några veckor sedan åkte jag och några andra östgötamufare bil hem från Lund. Den dagen snöade det massor, och hemresan tog ett par timmar mer än vad det normalt skullt gjort. Det var inget konstigt med det, snöar det häftigt måste man köra sakta. I sådana extrema väderlägen har nog de flesta förståelse för att en och annan tågförsening också uppstår.

Problemet är att tågen (och rätt mycket annan kollektivtrafik också) är sena även dagen efter snöfallet. Och veckan efter. Vinter inträffar varje år, och oavsett om det ligger en decimeter snö i skogen måste man kunna komma fram med tåg. För i vinter har det inte räckt med att tåget varit en timme sent, utan det har ibland utgått, ibland inte kommit fram alls. Och då är det inte så konstigt om människor tappar förtroendet för det här med tågtrafik i Sverige.

Själv ska jag åka tåg mot julfirande den 22e. Har bokat ett tåg flera timmar tidigare än utsatt tid, och håller alla tummar för att det inte ska vara med än 2,5 timmar försenat. Kommer man att komma fram i jul tro?

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar