Min värld helt enkelt. Välkommen!

torsdag 27 januari 2011

Att få älska vem man vill

Läser att en känd gayaktivist i Uganda blivit mördad utanför sitt hem. Tidigare har en ugandisk tidning hängt ut personen med namn och bild, och samtidigt haft uppmaningen "häng dem" med. Jag har tidigare bloggat om homosexuellas situation i Ryssland, och situationen ser likadan, eller till och med värre, på många andra platser.

Att få älska vem man måste vara en självklarhet oavsett var man bor. Om Kalle är kär i Pelle eller Lisa ska  aldrig få spela någon roll i acceptansen av deras kärlek.

Sveriges biståndsminister Gunilla Carlsson fördömer här mordet på Cato från Ugana.

4 kommentarer:

  1. Sluta tramsa. Svenskar är inträngda i er eget lilla hörn. Majoriteten av världen fördömer homosexualitet. Jag tycker det är bra. I alla fall när dem vill ha mer uppmärksamhet än övriga samhället.

    SvaraRadera
  2. Dessa kristna stater alltså. Se människorna där har ingen frihet. Jamen det är ju självklart att kristendomen bär skulden för allt ont som sker i Uganda. Det förstår ju ALLA, annars är man trög.

    SvaraRadera
  3. du säger dej vara moderat konservativ...men om man läser historia så har ingen blåblodig konservativ hög person varit för homosex..det senaste blev nog till världens värsta massaker.
    dvs marie själv hade heterosex medan hela hovet sysslade med homosex och andra lekar...alla ville vara aristokrater. och därmed var det slut på den eran.
    du borde läsa lite medeltida lektyrer om hur en aristokrat ska betee sej gemtemot sin omvärld,
    en är att vara Timid, ödmjuk och vän och den andra vara berikad i de hemliga kunskaperna.

    SvaraRadera