Min värld helt enkelt. Välkommen!

fredag 28 januari 2011

Mobbning stort problem

Idag rapporteras det att den anmälda mobbningen i den svenska skolan fördubblats. Det är mycket allvarligt - naturligtvis inte att mobbningen rapporteras - men att den finns i så stor utsträckning i skolan. Det handlar om tusentals elever som varje dag går till skolan med en klump i magen. Elever som kanske är rädda i skolan. Elever som råkar illa ut. Elever som varje dag får sin självkänsla nerbruten. Det här är inte okej, inte på något sätt.

Mobbning kan ta många former. Det handlar om mobbning på internet precis på samma sätt som det handlar om knuffar i korridoren och utfrysning. Det här är ett komplext problem som kan ta många former.

Här har skolan och skolledning ett stort anvar. Det finns evidensbaserade metoder för att förhindra och beskämpa mobbning, och det är viktigt att de används. Det handlar trots allt som elever som far illa - då är det viktigt att veta att rätt åtgärder sätts in.

Läs mer: DN, SvD, DN, DN

1 kommentar:

  1. Hallå ja?! Vilka evidensbaserade metoder menar du då? Har du läst/sett några utöver de 8 som Skolverket sågar i sin rapport.

    Jättenyfiken som undrar ....

    SvaraRadera